Kam až mě nohy donesou - Bauer, Josef Martin, 1901-1970 (Naše vojsko, 2017)
Kniha líčí trpký osud válečného zajatce Clemense Forella, který byl v zajetí odsouzen na pětadvacet let a transportován na Sibiř do dolů. První pokus o útěk mu nevyjde, podruhé však mizí v nekonečnu tundry a tajgy, vydán na milost a nemilost lidem i přírodě